یکشنبه 13 آبان 1403
خانه / هاست / معرفی تمام قسمت های هاست سی پنل

معرفی تمام قسمت های هاست سی پنل

معرفی تمام امکانات هاست سی پنل

خیلی خب در ابتدا توسط آموزش نحوه ورود به سی پنل وارد هاست سی پنل سایتتون بشین تا مطابق تصویر قادر باشید تمام قسمت های موجود در سی پنل رو مشاهده کنید.

  • در سمته چپ کنترل پنل هاست مطابق تصویر آیکون cpanel رو مشاهده می کنید، کاربرد این آیکون اینه که داخل هر کدوم از قسمت های هاست سی پنل باشین و بخواین به صفحه اصلی هاست برگردین با کلیک کردن روی این آیکون به صفحه اصلی هاست برگردونده میشین.
  • اگه یه کمی به سمت راست برید قسمت search feauters رو مشاهده می کنید توسط این ابزار قادر هستین مطابق تصویر ابزار مورد نظرتون رو داخل سی پنل جستجو کنید تا سریعا به شما نمایش داده بشه، مثلا ما داخل این جعبه ابزار addon domain رو جستجو میکنیم و سریعا این ابزار رو به ما نمایش میده و با کلیک کردن روی addon domain سریعا به قسمت ادان دامین های هاست منتقل میشیم، حالا با کلیک کردن بر روی آیکون سی پنل مجددا به صفحه اصلی سی پنل منتقل میشیم.
  • حالا اگه یه مقداری به سمته راست بیاین یوزرنیم هاستتون رو مشاهده می کنید که با کلیک کردن بر روی نام کاربری منو کشویی برای شما باز میشه و میتونین به ابزار های مهم سی پنل در زمینه امنیت و کاربری دسترسی داشته باشین.
  • در سمته راست نام کاربری، آیکون notification یا همون اطلاعیه ها رو مشاهده می کنید که اگه اطلاعیه مهمی برای شما ارسال بشه این قسمت قرمز رنگ میشه و میتونین اون اطلاعیه رو مشاهده کنید.
  • در سمته راست آیکون notification هم دکمه logout رو مشاهده می کنید که با کلیک کردن بر روی این دکمه از کنترل پنل سی پنل خارج میشید.

حالا لطفا به سمته چپ سی پنل توجه کنید، داخل این قسمت 4 آیکون مشاهده می کنید که هم اکنون به معرفی تموم اون ها میپردازیم.

  • اولین آیکون home هستش که داخل هر کدوم از ابزار های سی پنل که باشید با کلیک کردن بر روی این آیکون به صفحه اول هاست برگردونده میشین.
  • دومین آیکون statistics که به معنای آمار هستش و با کلیک کردن بر روی این دکمه مطابق تصویر به این صفحه منتقل میشین که آمار های جالبی درمورد استفاده شما از امکانات اختصاص داده شده به هاست شما میده، مثلا میزان استفاده شما از فضا، پهنای باند، ادان دامین ها، اکانت های ایمیل و … رو نمایش میده که داخل یه آموزش به صورت کامل به معرفی این قسمت می پردازیم.
  • سومین آیکون dashboard که به معنای دسترسی سریع به قسمت های پرکاربرد هاست هستش و با کلیک کردن بر روی این آیکون همونطور که میبینین به یه صفحه منتقل میشین که تمام ابزار های پرکاربرد هاست، مثل فایل منیجر، ادان دومین، ایمیل اکانت و مدیریت اف تی پی ها تو اینجا موجود هستش و میتونین خیلی سریع به اونا دسترسی داشته باشین.
  • چهارمین آیکون user manager که به معنی مدیریت کاربران هست و با وارد شدن به این قسمت می تونین تمام کاربرانی که به قسمت های مختلف هاست شما مثل ایمیل اکانت ها و اف تی پی ها دسترسی دارند رو مشاهده کنید.

بر روی آیکون home کلیک می کنیم تا مجددا به صفحه اصلی هاست سی پنل برگردونده بشیم، خیلی خب حالا اینجا یه تکس باکس بزرگ رو مشاهده می کنید که داخلش نوشته شده find functions quickly by typing here همواره اگه داخل این جعبه دستور مورد نظرتون رو جستجو کنید تمام ابزار های مرتبط با کاری که میخواین انجام بدین رو به شما نمایش میده، مثلا ما تو اینجا جستجو میکنیم domains و مطابق تصویر ابزار های مرتبط با دامنه رو مثل addon domain، subdomain و aliases رو نمایش میده.

خیلی خب حالا به قسمت اصلی آموزش رسیدیم و میخوایم کاربرد تمام ابزار های موجود داخل هاست سی پنل رو به شما معرفی کنیم.

  1. قسمت files مربوط میشه به تمام ابزار های مرتبط با مدیریت فایل های داخل هاست که به معرفی کاربرد تمام ابزار های این قسمت می پردازیم.
  • File manager یکی از پرکاربرد ترین ابزار های هاست محسوب میشه که میتونید توسط اون داخل هاستتون فایل ها رو آپلود، ویرایش یا حذف کنید یا عملیات های پیشرفته تری رو جهت مدیریت فایل های بر روی هاستتون انجام بدین.
  • Images یه ابزار پیشرفته ای هستش جهت مدیریت تصاویر آپلود شده داخل هاست، که توسط اون میتونین لیست تصاویرتون رو مشاهده کنید، فرمت تصاویرتون رو تغییر بدین یا این که سایز تصاویر رو به صورت آنلاین کوچیک و یا بزرگ کنید.
  • Directory Privacy یکی از ابزار های امنیتی هاست جهت محافظت از مسیر ها یا همون فولدر های داخل هاست هستش، توسط این ابزار میشه برای برخی از مسیر های سایت نام کاربری و رمزعبور تعیین کرد تا کاربران سایت فقط با وارد کردن نام کاربری و رمزعبور تعیین شده به اون قسمت از سایت دسترسی داشته باشن.
  • Disk Usage یکی از ابزار های مفیدی هستش که وقتی حجم هاست شما به طرز عجیبی اشغال میشه میتونین توسط این ابزار بررسی کنید که کدوم فایل در کدوم قسمت از هاست، فضای زیادی رو اشغال کرده تا بتونین اون فایل رو شناسایی و حذف کنید.
  • Web Disk یه ابزار پیشرفته و مفیدی هستش که میتونین توسط اون یه درایو داخل my computer ویندوزتون ایجاد کنید و اون درایو رو به فایل منیجر هاستتون متصل کنید، بعد از انجام این کار دیگه شما قادر هستید بدون مراجعه به هاست، از داخل درایو های کامپیوترتون فایل های داخل هاست رو مدیریت کنید.
  • FTP Accounts یکی از کلیدی ترین و پرکاربرد ترین ابزار های مدیریت فایل ها داخل هاست محسوب میشه، که میتونین توسط اون اکانت های ftp رو جهت مدیریت فایل های هاست توسط کاربران دیگر رو ایجاد کنید یا این که اکانت های ftp ایجاد شده رو حذف و مدیریت کنید.
  • FTP Connections یه ابزاری هستش که میتونین توسط اون جزئیات اتصالات اکانت های ftp به هاست رو بررسی و مدیریت کنید و به شما کمک میکنه تا متوجه بشید که اخیرا کدوم یکی از کاربرانتون از طریق ftp به هاست شما متصل شدن.
  • Backup توسط ابزار های پیشرفته قرار گرفته در این قسمت میتونین بکاپ های اخیر قسمت های مختلف سایتتون رو دانلود کنید، یا این که بکاپ های قبلی داخل هاست رو بر روی سایتتون بازگردانی کنید، همچنین توسط این قسمت میتونین اگه فایل بکاپ داخل کامپیوتر دارین اون را مستقیما آپلود کنید و بر روی هاست بازگردانی کنید.
  • Backup Wizard توسط این قسمت قادر هستین خیلی سریع از هاست فول بکاپ یا بکاپ جزئی بگیرین، یا این که بکاپ های اخیر هاست رو خیلی سریع بازگردانی کنید.
  1. قسمت databases مربوط میشه به تمام ابزار های مرتبط با مدیریت بانک اطلاعاتی های داخل هاست که به معرفی کاربرد تمام ابزار های این قسمت می پردازیم.
  • phpMyAdmin یه کنترل پنل پیشرفته ای داخل هاست هستش که از اون جهت مدیریت جداول موجود در بانک های اطلاعاتی یا دیتابیس ها استفاده میشه، مثلا توسط این ابزار میشه یه جداول بانک های اطلاعاتی رو داخل هاست ایمپورت کرد یا این که از جداول بانک اطلاعاتی های داخل هاست خروجی گرفت.
  • MySQL® Databases یکی از پرکاربرد ترین ابزار های داخل هاست هستش که میشه توسط اون نام دیتابیس و نام کاربری دیتابیس ایجاد کرد و اون ها رو بهم متصل کرد، به صورت کلی میشه گفت که از این ابزار جهت ساخت و مدیریت اکانت های دیتابیس استفاده میشه.
  • MySQL® Database Wizard توسط این ابزار هم میشه مثل ابزار قبلی اکانت های دیتابیس ایجاد کرد، اما این ابزار ویژگی هایی داره که میشه خیلی سریع تر از ابزار قبلی توسط اون اکانت دیتابیس ایجاد کرد، تفاوتش با گزینه قبلی اینه که داخل این ابزار فقط میشه اکانت دیتابیس به صورت سریع ایجاد کرد اما ابزار قبلی امکانات مدیریت و حذف دیتابیس ها رو هم داره.
  • Remote MySQL توسط این ابزار میشه اتصالاتی رو بین سایر دامنه هایی که داخل این هاست نیستند رو با دیتابیس های این هاست ایجاد کرد و امکان استفاده و مدیریت دیتابیس از راه دور رو فراهم میکنه.
  1. قسمت domains مربوط میشه به تمام ابزار های مدیریت و تنظیم دامنه های موجود بر روی هاست که به معرفی کاربرد تمام ابزار های این قسمت می پردازیم.
  • Site Publisher یه ابزاری هست که جدیدا به سی پنل اضافه شده و توسط اون میتونین وب سایت های ساده و زیبایی رو خیلی سریع و با فشردن چند کلیک بدون نیاز به استفاده از سیستم مدیریت محتوا ها راه اندازی کنید.
  • Addon Domains یکی از پرکاربرد ترین ابزار های هاست محسوب میشه و توسط اون میشه دامنه های جدیدی رو در هاست اد یا اضافه کرد و با اون دامنه ها سایت های متفاوت، با محتوای متفاوت از سایت اصلی راه اندازی کرد، در حقیقت توسط ویژگی ادان دامین میشه چند سایت متفاوت رو با یک هاست راه اندازی کرد.
  • Subdomains هم یکی از پرکاربرد ترین ویژگی های هاست محسوب میشه و توسط اون میتونین داخل سایتتون زیردامنه ایجاد کنید و توسط اون زیردامنه ها سایت های متفاوتی رو راه اندازی کنید، مثلا اگه نام دامنه شما ir باشه توسط این ابزار میتونین زیردامنه blog.mizbanfatv.ir رو راه اندازی کنید و تو این زیردامنه یه سایت متفاوتی رو طراحی و ارائه کنید.
  • Aliases البته اسم این ابزار قبلا parked domains بوده و توسط این ابزار میشه دامنه های متفاوتی رو بر روی دامنه اصلی هاست پارک کرد، به عنوان مثال اگه نام دامنه اصلی هاست شما ir باشه و دامنه Mizbanfatv.com رو هم خریده باشین و بخواین وقتی بازدیدکننده دامنه mizbanfatv.com رو هم داخل مرورگر میزنه وارد وب سایت Mizbanfatv.ir بشه اون موقع میتونین برای انجام این کار از ابزار aliases استفاده کنید.
  • Redirects ابزاری هستش که به شما اجازه میده آدرس های سایتتون رو به همدیگه یا به یه سایت دیگه ارجاع بدین، مثلا اگه نام دامنه اصلی هاست شما ir باشه میتونین توسط این ابزار تنظیماتی رو لحاظ کنید که وقتی بازدیدکننده mizbanfatv.ir رو داخل مرورگر وارد میکنه به صورت خودکار به mizbanfatv.net ارجاع داده بشه، البته از این ابزار بیشتر برای ارجاع صفحات 404 یا صفحاتی که دیگه داخل سایت وجود نداره استفاده میشه و قادر هستین توسط این ابزار تنظیماتی رو لحاظ کنید که وقتی بازدیدکننده میخواد وارد یه صفحه از سایت شما بشه که دیگه اون صفحه وجود نداره یا آدرسش تغییر کرده به صورت خودکار به آدرس جدید اون صفحه منتقل بشه.
  • Simple Zone Editor ابزاری هستش که توسط اون قادر هستین برای دامنه خودتون رکورد های متداول مانند a و cname ایجاد کنید تا بتونین توسط این رکورد ها یه قسمتی از دامنتون رو به یه هاست دیگه متصل کنید.
  • Advanced Zone Editor هم کاربردش همانند ابزار قبلی هستش اما با دو تفاوت کلی، تفاوت اول اینه که تو این ابزار قادر هستید رکورد های پیشفرض و ایجاد شده تو هاستتون رو هم ویرایش و مدیریت کنید و تفاوت دوم اینه داخل این ابزار قادر هستین علاوه بر اد کردن رکورد های متداول مانند a record و cname record، رکورد های پیشرفته تری رو مثل AAAA، SRV و TXT رو هم که برای کار های حرفه ای ازشون استفاده میشه اد یا اضافه کنید.
  1. قسمت email مربوط میشه به تمام ابزار های ارسال و دریافت ایمیل بر روی هاست که به معرفی کاربرد تمام ابزار های این قسمت می پردازیم.
  • Email Accounts یکی از پرکاربرد ترین ابزار های قسمت ایمیل های هاست محسوب میشه که توسط اون میتونین اکانت های ایمیل برای خودتون و کاربرانتون بسازین و اون ها رو مدیریت کنید.
  • Forwarders ابزاری هستش که توسط اون قادر هستین ارجاع دهنده های ایمیل برای ایمیل اکانت هاتون ایجاد کنین، به عنوان مثال توسط این ابزار قادر هستین تنظیماتی رو لحاظ کنید که وقتی یه ایمیل به آدرس info@mizbanfatv.ir میاد سریعا به صورت خودکار به ایمیل شما در جیمیل به آدرس mizbanfatv@gmail.com ارسال بشه تا بتونین سریع تر ایمیل های دریافت شدتون رو بررسی و بهشون رسیدگی کنین.
  • MX Entry ابزاریه که قادر هستین توسط اون ایمیل های پشتیبانی رو تعیین کنین که در مواقع اضطراری مثلا قطعی سرور، ایمیل های شما از دست نرن و به آدرس ایمیل پشتیبان شما ارسال بشن.
  • Autoresponders یا همون پاسخگویی اتوماتیک ابزاری هستش که توسط اون قادر هستین پاسخ های آماده ای رو برای کاربرانتون تهیه کنید تا بلافاصله پس از دریافت ایمیل یک پاسخ آماده سریعا برای کاربران شما ارسال بشه.
  • Default Address یه ابزاریه که توسط اون قادر هستین ایمیل پیشفرضی داخل هاست تعیین کنید تا بلافاصله پس از این که یه ایمیل به آدرسی از دامنه شما ارسال میشه که اون آدرس وجود نداره اون ایمیل از دست نره و به آدرس ایمیلی که شما به صورت پیشفرض تعیین می کنید ارسال بشه.
  • Mailing Lists ابزاری هستش که توسط اون قادر هستین گروه ها مختلفی ایجاد کنید و داخل هر گروه چند صد آدرس ایمیل قرار بدین تا در مواقع نیاز قادر باشین برای تمام کاربرانتون ایمیل همگانی ارسال کنید.
  • Track Delivery یه ابزار بسیار پیشرفته ای هستش که توسط اون قادرین مسیر ایمیل هایی که به کاربرانتون ارسال کردین رو بررسی کنید و ببینین این ایمیل از چه مسیر هایی عبور کرده تا به مقصد برسه.
  • Global Email Filters ابزاریه که باهاش میتونین فیلتر هایی برای اکانت های اصلی ایمیل هاتون ایجاد کنین و برای هر فیلتر دستور خاصی تنظیم کنید تا توسط اون فیلتر ها قادر باشین ایمیل های دریافتی تون رو دسته بندی و منظم کنید.
  • Email Filters کاربرد این ابزار هم مثل ابزار قبلیه، با این تفاوت که داخل ابزار قبلی امکان این وجود داشت که فیلتر هایی رو جهت مدیریت اکانت های ایمیل اصلی هاست تعیین کنید ولی با این ابزار میتونین فیلتر هایی رو برای ایمیل اکانت های ایمیل فرعی یا دست ساز هاستتون تعیین کنید.
  • Authentication هم یه ابزار خیلی حرفه ای هستش که توسط اون میشه احراز هویت های بسیار حرفه ای رو تنظیم کرد تا از ارسال و دریافت ایمیل اسپم جلوگیری کنه، به عنوان مثال این ابزار قادره ایمیل های ارسالی جعلی از یه آدرس دامنه رو که اون دامنه در حقیقت برای شما اون ایمیل رو ارسال نکرده توسط احراز هویت شناسایی و اسپم کنه.
  • Address Importer این ابزار برای افرادی مناسبه که داخل هاست قبلیشون تعداد چند صد تا اکانت ایمیل برای کارمنداشون ایجاد کردن و حالا وقتی هاست جدید میخرن به جای این که بیان یکی یکی اکانت های ایمیل رو از اول بسازن، توسط این ابزار تمام ایمیل اکانت های هاست قدیمی رو از طریق یه فایل داخل اینجا ایمپورت می کنن.
  • Apache SpamAssassin یه ابزاری هستش که توسط اون میتونین فیلتر هایی رو ایجاد کنین که ایمیل های اسپم و ناخواسته رو توسط ابزار های حرفه ای از طریق هدر ایمیل های دریافتی شناسایی و از دریافت اونا جلوگیری کنه و توسط روش های خیلی پیشرفته ایمیل های هرزنامه رو شناسایی و اسپم میکنه.
  • Encryption یه ابزار امنیتی برای ایمیل ها هستش که توسط اون قادر هستین برخی از ایمیل ها رو رمزنگاری کنید، تا دریافت کننده اون ایمیل فقط با وارد کردن رمزعبور تعیین شده قادر به مشاهده اطلاعات موجود در اون ایمیل باشه.
  • Calendars and Contacts این هم یه ابزار خیلی پیشرفته هستش که کمتر جایی راجش صحبت شده و توسط اون میشه یه اتصال از راه دور بین سیستم عامل های ios یا os و ایمیل اکانت های هاست ایجاد کرد تا کاربران از راه دور بتونن توسط موبایل یا کامپیوتر به ایمیل ها و مخاطبین موجود در هاستشون دسترسی کامل داشته باشن.
  1. قسمت metrics مربوط میشه به تمام ابزار های اندازه گیری و آمار های بازدید سایت، که به معرفی کاربرد تمام ابزار های موجود در این قسمت می پردازیم.
  • Visitors توسط این ابزار میشه به جزئیات آخرین بازدیدکنندگان از سایت و اطلاعات آماری سایت دسترسی داشت، مثلا میشه فهمید که بازدیدکننده وارد کدوم آدرس url سایت شما شده و با چه مرورگری یا چه آی پی آدرسی از سایت شما بازدید کردن.
  • Errors یه ابزار بسیار پرکاربرده که لیستی از 300 خطای اخیر سایتتون رو به شما نمایش میده، این ابزار خیلی کاربردیه چون میشه توسط اون فهمید دقیقا کدوم یکی از مسیر های سایت خطا داشتن و دلیل به وجود اومدن این خطا چی بوده و این ابزار باعث میشه خیلی راحت تر بشه مشکلات سایت رو شناسایی و رفع کرد.
  • Bandwidth توسط این ابزار میشه یه آمار دقیقی از میزان مصرف پهنای باند سایت شما در بازه های زمانی مختلف مثلا روزانه؛ هفتگی و سالانه رو توسط نمودار ها و گراف ها بدست اورد.
  • Raw Access ابزاری هستش که لیست بازدید های ناقص از سایتتون رو براتون ذخیره میکنه و به شما نمایش میده، به عنوان مثال به شما نشون میده که کاربر وارد کدوم یکی از صفحات سایت شما شده و بدون این که صبر کنه لود اون صفحه به اتمام برسه سایت رو ترک کرده و این به شما کمک میکنه صفحاتی از سایتتون رو که مشکل دارن رو شناسایی کنید.
  • Awstats یکی از مهم ترین ابزار های این قسمت هستش که توسط اون میتونین یه آمار بسیار کاملی از تعداد بازدیدهای سایتتون در روز ها و ماه های مختلف به همراه جزئیات خیلی پیشرفته مثلا تعداد بازدید کننده های یکتا، تعداد بازدید از صفحات، پهنای باند مصرفی سایت در روز های مختلف و … رو بدست بیارین و میزان بازدید های سایتتون رو به صورت دقیق تحلیل کنید.
  • Analog Stats هم یکی از ابزار های جالب داخل سی پنل هستش که توسط اون میتونین تشخیص بدین کدوم سایت ها و از طریق چه آدرس هایی برای سایت شما بازدیدکننده ارسال کردن و آمار های بسیار جالبی رو بدست بیارین.
  • Webalizer ابزاری هستش که توسط اون قادر هستین یه میانگین کلی از مشخصات کامپیوتر ها و افراد بازدیدکننده از سایتتون به همراه نمودار و گراف بدست بیارین.
  • Webalizer FTP ابزاری هستش که آمار و میانگین های بسیار پیشرفته ای رو از طریق نمودار و گراف ها درمورد افرادی که از طریق ftp به سایت شما متصل شدن رو نمایش میده.
  • Metrics Editor هم یه ابزار خیلی ساده هستش که از طریق اون میتونین انتخاب کنین کدوم یکی از آمارگیر های پیشرفته هاست، میانگین ها و گراف ها رو در هنگام مشاهده ابزار آمار سریع سایت برای شما اندازه گیری کنن و نمایش بدن.
  • cpu and concurrent connection usage ابزاری هستش که فقط در هاست هایی که به سیستم کلاد لینوکس مجهز هستند فعاله، و از طریق این ابزار بسیار کاربردی قادر هستین نمودار ها و گراف هایی رو در زمینه میزان مصرف سایتتون از منابع سرور مانند cpu، ram، io هارد و تعداد کانکش های همزان رو بررسی و مشاهده کنید، تا بتونین در زمینه مصرف کلی سایتتون از منابع سرور تصمیم گیری های کلی رو انجام بدین.
  1. قسمت security مربوط میشه به تمام ابزار های حفاظتی و امنیتی داخل هاست که به معرفی کاربرد تمام ابزار های موجود در این قسمت می پردازیم.
  • SSH Access ابزاریه که توسط اون قادر هستین از طریق ssh به هاست متصل بشین و هاستتون رو مدیریت کنید، ssh یکی از امن ترین پرتوکول های رمزنگاری شده هستش که توسط اون قادرین از طریق دستورات لینوکسی هاستتون رو تنظیم و مدیریت کنید.
  • IP Blocker یکی دیگه از ابزار های امنیتی هاست هستش که توسط اون قادرین یک سری آی پی رو داخل هاست مسدود کنید و از ورود این آی پی ها به سایتتون جلوگیری کنید، یا این که آی پی هایی که به اشتباه مسدود شدن رو از لیست انسداد خارج کنید.
  • SSL/TLS یه ابزاریه که توسط قادر هستین گواهینامه های امنیتی ssl رو که برای سایتتون خریداری کردین به هاستتون متصل کنید، ssl یه پرتوکل امنیتی هستش که باعث میشه اطلاعات مبادله شده بین سایت ها و کامپیور بازدیدکننده از سایت رمزنگاری بشه و در نتیجه امنیت وب سایت ها افزایش پیدا کنه.
  • Hotlink Protection یکی از ابزار های امنیتی بسیار مفید هستس که به شما این امکان رو میده تا از لینک شدن فایل های سایتتون داخل سایت های دیگه جلوگیری کنید و این کار باعث میشه که از مصرف بی رویه پهنای باند هاست جلوگیری کنید.
  • Leech Protection یکی از ابزار های امنیتی بسیار پیشرفته هاست محسوب میشه که توسط اون قادرین جهت دسترسی به مسیر های مهم داخل هاستتون تو یه بازه زمانی معین محدودیت ایجاد کنید و هنگامی که کاربران شما بیش از مقدار تعیین شده به اون مسیر وارد شدند از ورود اون ها جلوگیری میکنه و اون ها رو به یه مسیر دیگه ای از سایت هدایت میکنه.
  • ModSecurity هم یکی از پلاگین های امنیتی سرور هستش که از اتصالات مشکوک به سایت شما جلوگیری میکنه و توسط این ابزار قادر هستین این ویژگی امنیتی رو در زمان های دلخواه فعال یا غیرفعال کنید.
  1. قسمت software مربوط میشه به نرم افزار ها و امکانان رفاهی هاست، که به معرفی کاربرد تمام ابزار های موجود در این قسمت می پردازیم.
  • PHP این یه ابزاری هستش که ممکنه کاربرد چندانی نتونه داشته باشه اما توسط اون قادر هستین تنظیمات php که توسط مدیر سرور بر روی هاست شما ست شده رو بررسی و مشاهده کنید.
  • PHP PEAR Packages یه ابزار فوق حرفه ای هستش که توسط اون کاربران و برنامه نویسان حرفه ای قادر هستند بسته های نرم افزاری تحت php یا همون Extension های php رو بر روی هاستش نصب کنه، اما به دلیل حرفه ای و حساس بودن این قسمت ممکنه تو خیلی از هاست های اشتراکی این ابزار فعال نباشه.
  • Perl Modules هم یه ابزار فوق حرفه ای هستش که توسط اون میشه افزونه های مجاز تحت perl رو پیدا بکنه و بر روی هاستش نصب کنه، در حقیقت perl هم یه زبان برنامه نویسی پیشرفته هستش که ممکنه تو خیلی از هاست های اشتراکی فعال نباشه.
  • Site Software ابزاری هستش که توسط اون قادرین افزونه های پیشرفته سی پنل رو مدیریت، آپدیت و یا حذف کنید، داخل این قسمت که معمولا ممکنه داخل خیلی از هاست ها فعال نباشه پکیج های نرم افزاری یا همون اسکریپت های سایت ساز آماده قرار میگیره که توسط اونا قادر هستین با چندتا کلیک وب سایتتون رو راه اندازی کنین، اما چون معمولا این ابزار های سایت ساز به صورت پیشفرض وب سایت شما رو با نسخه انگلیسی راه اندازی میکنن ممکنه خیلی برای فارسی زبان ها کاربرد نداشته باشه.
  • Optimize Website یه ابزار کوچیک اما کاربردیه که توسط اون قادر هستین کد های وب سایتتون رو بهینه کنید و سرعت لود وب سایتتون رو افزایش بدین.
  • PHP Selector یه ابزاری پیشرفته و کاربردیه که ممکنه داخل برخی از هاست های شرکت های مختلف وجود نداشته باشه اما کاربردش اینه که توسط اون قادر هستین ورژن php و توابع برنامه نویسی سایتتون رو انتخاب و اختصاصی سازی کنید.
  1. قسمت advances مربوط میشه به ابزار های حرفه ای و پیشرفته داخل هاست که به معرفی کاربرد تمام ابزار های موجود در این قسمت می پردازیم.
  • Cron Jobs یه ابزار کاربردی و در عین حال تخصصیه، کرون جاب به معنای تعیین کار های برنامه ریزی روزانه هستش و توسط این ابزار قادر هستین یکسری تنظیمات داخل هاستتون ایجاد کنید تا سایت شما در زمان های تعیین شده به صورت اتوماتیک اعمال تعیین شده ای رو هر روز انجام بده، به عنوان مثال توسط کرون جاب میشه تنظیماتی اعمال کرد که سایت های فروشگاهی راس ساعت 9 صبح به صورت خودکار برای مشتریانشون صورتحساب صادر کنند یا خیلی از کار های روزانه دیگه رو میشه داخلش تنظیم کرد.
  • Track DNS یه ابزار خیلی جالبه که توسط اون میشه اطلاعات dns دامنه های مختلف رو بررسی کرد و اطلاعات بسیار مفیدی رو در مورد سرور اون دامنه ها بدست اورد.
  • Indexes ابزاریه که توسط اون قادر هستین نحوه نمایش برخی از مسیر های سایتتون رو برای کاربران اختصاصی سازی کنید، مثلا توسط این ابزار قادرین تنظیماتی اعمال کنید که مسیر هایی که داخل اون ها فایل اجرایی مثل php و index.html وجود ندارند رو هاست شناسایی کنه و فولدر های داخل اون مسیر ها رو هم جهت امنیت بیشتر به کاربران نمایش نده.
  • Error Pages ابزاریه که توسط اون قادرین صفحات نمایش پیغام های خطا داخل سایتتون رو اختصاصی سازی کنین، به عنوان مثال در طول زمان کار با سایت توسط بازدیدکنندگان ممکنه سایت شما خطا های مختلفی مثل 403، 404 و 500 رو نمایش بده، توسط این ابزار قادر هستید صفحات اختصاصی رو طراحی کنین که در هنگام به وجود آمدن این خطا ها به جای این که کاربران خطا های انگلیسی و نامفهمومی رو مشاهده کنند، صفحات فارسی رو که شما برای این مواقع طراحی کردین رو مشاهده کنند.
  • Apache Handlers هم یه ابزار پیشرفته و بسیار حرفه ای هستش که توسط اون قادرین وب سرور آپاچی هاستتون رو جهت مدیریت پسوند های مختلف فایل های آپلود شده داخل هاستتون تنظیم و اختصاصی سازی کنید.
  • MIME Types یه ابزار بسیار تخصصی داخل هاست هستش که توسط اون میتونین تعیین کنید که نمایش و اجرای پسوند های مختلف فایل های سایت شما، توسط چه extensions در مرورگر بازدیدکننده های سایت شما اجرا بشه.
  1. قسمت preferences مربوط میشه به ابزاری های مهم جهت مدیریت تنظیمات اصلی هاست که به معرفی کاربرد تمام ابزار های موجود در این قسمت می پردازیم.
  • Password & Security ابزاریه که توسط اون قادر هستین رمزعبور اصلی ورود به هاستتون رو تغییر بدین یا این که cpanelid های متصل شده به هاستتون رو مشاهده و غیرفعال کنید.
  • Change Language ابزاریه که میتونین توسط اون زبان هاست سی پنل رو تغییر بدین، البته به صورت پیشفرض زبان بر روی انگلیسی هستش و چون سی پنل از زبان فارسی پشتیبانی نمیکنه ممکنه این ابزار زیاد کاربردی نباشه.
  • Change Style ابزاری هستش که توسط اون میتونین تم یا همون قالب هاست سی پنل رو تغییر بدین و هر قالبی رو که بیشتر باهاش راحت هستین رو بر روی سی پنلتون تنظیم کنید.
  • Contact Information یه ابزاریه که توسط اون میتونین آدرس ایمیل اصلی متصل به هاستتون رو که اطلاعیه های مهم براش ارسال میشه رو تغییر بدین و یا این که آدرس های ایمیل پشتیبان تظنیم کنید تا اطلاعیه های مهم سی پنل برای اون آدرس ها هم ایمیل بشه.
  • User Manager ابزاری هستش که توسط اون قادرین کاربرانی رو که به نحوی به قسمت های مختلف از هاستتون دسترسی دارند رو مشاهده و مدیریت کنید، مثلا توسط این ابزار میتونید کاربرانی رو که از طریق web disk و ftp به هاست متصل هستند، یا کاربرانی که به ایمیل اکانت های هاست ما دسترسی دارند رو مشاهده و مدیریت کنیم.

منبع: میزبان فا

درباره‌ی ترمه آکادمی

همچنین ببنید

آموزش راه‌اندازی بسته نصبی قالب وردپرس در هاست سی پنل

بعد از خرید هاست و دامنه نیازمند نصب cms دلخواه مثل وردپرس روی سرویس خود هستید. در این مقاله …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *